Skip to main content

0548 209016

Website

Pand 55

Onze collega’s van EG Computer Specialisten hebben een aantal jaar geleden een website gemaakt voor Pand55 in Nijverdal. Een extern bedrijf ging over de marketingstrategie. Zowel de website als online strategie konden een virtuele opkikker gebruiken.


Pand55.nl

Wensen
  • Nieuwe vormgeving website
  • Nieuwe online strategie
Website

“Website 2.0” is een combinatie van informatie en showroom. Pand55 heeft bewust gekozen om geen webshop te nemen, omdat zij persoonlijk klantencontact en advies een sterk onderdeel van de winkel vinden. De showroom weerspiegeld het karakter van de winkel en laat goed zien wat Pand55 te bieden heeft.

Design

Het design is gebaseerd op de uitstraling van het bedrijf, zodat het een goed verlengstuk is van het fysieke winkel.

Techniek

Basis CMS en enkele aangepaste plug-ins zijn al een goede fundering voor deze online showroom. Met een vleugje zoekmachineoptimalisatie voor betere vindbaarheid was deze site zo goed als af. Ook bij deze klant gaat vernieuwing binnen de website direct door naar Google, zodat recent geplaatste artikelen via die weg snel zichtbaar zijn.

Online marketing

Deze klant had een lopend contract met een extern marketingbureau die clicks beloofde. Doordat de website al jaren op onze servers werd gehost, konden we makkelijk inzien of de klikken er waren en wat het effect hiervan was.

Hieruit bleek dat het ging om “gekochte clicks”, waardoor het lijkt dat er veel websitebezoekers zijn. In de werkelijkheid waren dit voornamelijk Russische bots. Een bot is een computer die zelfstandig taken uitvoert (en zeer zelden in Nijverdal kleding of meubilair koopt). Het levert dus niets op, maar Pand55 had er elke maand kosten aan.

Na bemiddeling is het lopende contact met onmiddellijke ingang beëindigd en ging het bestaande budget richting een samenwerking met ons.

Zoekmachineoptimalisatie

Door de eerdere oplichtingspraktijken was de angst voor betaalde clicks erg groot bij deze klant. Daarom hebben we vol ingezet op organische vindbaarheid, zonder gebruik te maken van AdWords. Oude links zijn vervangen en herleid naar de nieuwe pagina’s. Net als bij veel van onze klanten houden we dit bij voor de beste vindbaarheid binnen zoekmachines.

Social Media

Pand55 zet Facebook voornamelijk in om zelf nieuwe artikelen te plaatsen. Slechts enkele adviezen van onze kant waren voldoende om dit te optimaliseren.

Wat doen wij nu nog voor deze klant

Optimalisatie binnen zoekmachines worden gemonitord en aangescherpt indien noodzakelijk. Samen met onderhoud, support en aanpassingen op de website is waarvoor ze een contract hebben afgesloten bij EG-Wél.