Skip to main content

0548 209016

Websites / huisstijl / online boeking

Bungalowparken

Tijdens een gesprek met de eigenaren van deze websites kwam naar voren dat het tijd was voor een totale make-over. Na 10 jaar zonder enige aanpassing, waren de pagina’s en techniek erg verouderd.


Bungalowparkitwiid.nl
Bungalowpark-emslandermeer.nl
Recreamax.nl
Bungalowmetsloep.nl
Mijnwellnessbungalow.nl
Groeps-bungalow.nl

Wensen
  • Nieuwe sites met frisse uitstraling en de laatste technieken.
  • Online boeking met prijsberekening.
  • Koppeling boekingssysteem met live beschikbaarheidsweergave.
  • Verbeterde vindbaarheid online zoekmachines.
Website

Bungalowparkitwiid.nl en bungalowpark-emslandermeer.nl zijn de overkoepelende websites. De overige websites zijn themasites, waarbij er gericht naar bepaalde vakantiewoningen kan worden gezocht op de twee vakantieparken. Deze zijn gekoppeld binnen één boekingssysteem.

Uitdaging

Het koppelen van het boekingssysteem aan de zes websites was de grootste uitdaging. Deze bood uitsluitend een Iframe-optie (HTML-element). Kortgezegd: hierdoor zou het uiterlijk van de website niet in te richten zijn en stond het boekingssysteem los van de algehele websites. Door dit soort frames is ook de vindbaarheid van deze verhuursites zeer slecht binnen zoekmachines.

Met een stuk op maat gemaakte software bouwden wij de oplossing voor dit probleem. Deze software is in staat om de informatie uit het boekingssysteem te halen en te koppelen, zonder de nadelen van een Iframe.

Met onze op maat gemaakte oplossing werd de informatie van beide parken samengevoegd met die van de overige websites. Op deze manier kunnen er geen dubbele boekingen in het systeem komen vanaf de diverse domeinnamen.

Design

Er is gekozen voor een fris design: nieuwerwets en passend bij de vakantieparken.


De logo’s zijn in een gemoderniseerd tot een ontwerp waarbij de bestaande herkenbaarheid intact is gebleven.

Online marketing
  • Facebook
  • Instagram
  • Nieuwsbrieven
  • Websites
Organische vindbaarheid

Het rendement van dit soort verhuursites zijn sterk afhankelijk van de vindbaarheid in Google. De sites bestonden inmiddels vele jaren, maar met verouderde links binnen zoekmachines. Wij zorgden dat deze links binnen Google niet langer verwezen naar een foutmelding, maar naar de vernieuwde websites. Hiermee is de jarenlange investering in naamsbekendheid niet verloren gegaan, maar geïntegreerd in zijn jongere en moderne webbroertje.

Daarnaast maakten we nieuwe sitemaps, die na elke verandering geautomatiseerd bij Google worden ingediend. Hierdoor is en blijft de vindbaarheid optimaal voor de bungalowparken.

De score voor zoekmachineoptimalisatie voor de sites haalt nu bijna 100%.

Adwords

Naast de organische vindbaarheid zijn er nieuwe AdWords-campagnes opgesteld op basis van de informatie. Deze campagnes worden door EG-Wél beheert en, indien noodzakelijk, aangepast.

In het begin is dit ingezet om internetverkeer naar de websites te houden en nieuw verkeer te genereren. Inmiddels staat het totale budget van de AdWords voor deze klant op ongeveer 25% van het oorspronkelijke budget. De bezettingsgraad van de vakantiewoningen is aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar, met een hogere gemiddelde opbrengst.

Social Media

Ook de socialmediakanalen zijn door ons onder handen genomen. Zo is vormgeving aangepast, waardoor de stijl overeenkomt met de nieuwe websites. Door doelgerichte campagnes versterken deze sociale kanalen de bezoekersaantallen op de websites en parken.

Wat doen wij nu nog voor deze klant

EG-Wél beheert en onderhoud de websites, zowel technisch als inhoudelijk. Er worden nieuwsitems geplaatst, veranderingen rondom het park blijven up-to-date en de achterliggende techniek wordt constant vernieuwd.

De websites draaien op de hostingservers van EG-Wél. We beschikken over eigen servers om de sites en bijbehorende data van onze klanten optimaal weer te geven. Door het gebruik van onze servers kunnen wij er persoonlijk voor zorgen dat alles soepel en snel blijft draaien.

Verder verzorgen wij de totale online marketing, zoekmachineoptimalisatie, AdWords en sociale kanalen voor deze klant. Daarnaast onderhouden wij ook contact het klantenbestand van de bungalowparken door het opmaken en versturen van nieuwsbrieven.

Tenslotte onderhouden wij ook “Google mijn bedrijf” (belangrijk voor informatievoorziening via deze zoekmachine) en geven we adviezen rondom online campagnes, die wij vervolgens in overleg uitvoeren.

Wil jij een succesverhaal van jouw website maken? Maak een afspraak om onder het genot van een kop koffie alle mogelijkheden met ons te bespreken.